top of page

NYTT ANLEGG I SANDNES

Artikkel er hentet fra NVBF


Sandnes får et nytt kommunalt sandvolleyballanlegg på plass allerede i juni.Den gamle, nedslitte grusbanen ved Austråtthallen

forvandles til et flott sandvolleyballanlegg.

Foto: Oddbjørn Kvammen.


I mange år har det vært et ønske fra volleyballmiljøet i Sandnes om å få laget et sandvolleyballanlegg i kommunen. Både Austrått IL og Sandnes VBK har vært velkomne til å trene på KFUM Stavangers flotte anlegg på Lassa i Stavanger, og på Actionball AS har det vært mulig å leie baner til trening både innendørs og utendørs. Men med en merkbart økende interesse rundt sandvolleyball, blest rundt Mol og Sørums OL-deltakelse, har klubbene sett behov for å få laget et godt kommunalt anlegg i sitt eget nærmiljø. Og endelig skjer det, også i Sandnes!


Da Actionball i vår bestemte seg for å avvikle sandvolleyballtilbudet sitt, kom Idrettsrådet med en konkret oppfordring til volleyballmiljøet om å søke til Sandnes kommune om en plass for et anlegg der sanden og sandvolleyballutstyret derfra kunne plasseres. Og den serven tok sandnesklubbene godt i mot. Raskt, og på strak arm, gikk de sammen med Sandnes VGS og Wang Ung. Begge disse skolene ønsket et anlegg i tilknytning til sine respektive skoler i området rundt Giskehallen.


Norges Volleyballforbund ønsket selvfølgelig også et nytt anlegg i Sandnes velkommen. Et eget støttebrev fra NVBF Region Sydvest ble vedlagt søknaden til Sandnes kommune.


Da begynte (volley)ballen å rulle ganske raskt, og ved hjelp av Idrettsrådet fikk klubbene til et hastemøte med idrettsadministrasjonen i Sandnes kommune. Her ble det diskutert mulige plasseringer av anlegget. Et alternativ var området rundt Giskehallen, men også andre løsninger kom på bordet.


Det ble raskt klart at området rundt Giskehallen var vanskelig å få til akkurat nå. Det området er under behandling med tanke på planarbeid for ny områderegulering. Dermed ble alternative plasseringer for et midlertidig anlegg diskutert, siden ønsket er å realisere et tilbud i Sandnes allerede sommeren 2021.


Lokalt næringsliv, NVBF, styret i Austrått IL, samt Idrettsadministrator i Sandnes kommune har vært viktige katalysatorer for at sandvolleyballanlegget kan stå klart allerede i sommer. Stangeland, Skjæveland Cementstøperi og eierne av Actionball/Interpadel, deriblant Bjørn Maaseide, har alle bidratt i prosessen.Sanden fra Actionball flyttes til Austrått.Da plassering først var bestemt, gikk det slag i slag. På rekordtid ble all sanden flyttet fra Actionball til en gammel grusbane 100 meter fra Austråtthallen.


Klubbene vil i tiden fremover samarbeide med kommunen slik at etablering av et anlegg i nærmere tilknytning til skolene ved Giskehallen kan bli realisert. Dette for å styrke volleyballen i Sandnes ytterligere. Spillere i Sandnes gleder seg til å kunne ta i bruk de nye sandvolleyballbanene. Dugnadsånden har vært upåklagelig, og samarbeidspartnerne har alle vist vilje til løsninger.


NVBF ønsker klubbene lykke til i det videre arbeidet!

Comments


bottom of page